Sunday, October 21, 2012

Percubaan Pertama...

Gagal..... huhuhuh... rasa mcm x mau buat kek dah..
kek aku bantat... uffff... pasal apa ? ada yg kata cara aku mix telur.. ada yg kata oven.. tp aku pun rasa sebab telur kot..
Laki aku mkn.. dia x tau nak describe cemana.. dia kata kek aku x spongy..
Aku letak dlm esbok ni... sebab nak bagi dia keras sket.. kengkonon troubleshoot la..
hehehe.. walhal aku dah nak nangis tgk kek ni..
Buat masa ni... belum ada cecita nak buat kek lagi.. next project cookies kot..
ala2 Famous Amos..

Saturday, October 13, 2012

A gift for myself

I bought new mixer!! so lepas ni boleh la practice buat kek.. 
Kawan aku ckp... blajo buat butter cake dulu.. pastu buat coklat cake..pastu ciskekkk... 
x kesah la.. yg pasti aku nak blajar buat kek.. 
Mana tau... satu hari nanti... aku boleh buat kek besday utk anak2 aku.. 
sure depa happy kan.. 
RM59.90... tgh offer.. harga asal.. 89.90.. beli guna voucher Jucso yg aku dpt hasil buat refferal. Berbaloi gak usaha aku..  memula nak beli yg Kenwood, tapi budak tu bagitau yg Kenwood agak susah nak keluarkan besi mixer tu.. so better amek yg ni la.. (lgpun aku ni baru Beginner) ok la kot.. 
Bila beli je.. terus aku upload kat group Whatsapps ku.. Angah pun pakai mixer yg sama.. so xde komen negatif... maka teruskan pembelian... heheheh
Tangan dah terketar2 nak buat kek ni.. nanti dah buat.. aku tunjukkan hasilnya yer 

Friday, October 12, 2012

Tuesday, October 2, 2012

Laila Qaireen


ni my only DD.. dearest daughter.. mommy loves u so much.. 


Monthly Budget..

Korang ikut x budget bulanan korang? ke by end of the month... purse dah kempis.. tpaksa korek saving? 
aku salah sorang yg financial planning sgt lah gagal... 
ada smartphone... download finance apps bagai.. tp satu pun aku x update... 

utk mengelakkan ujung bulan x cukup duit, dpt gaji je aku kena tfr smua duit ke acc lain... sebab acc gaji aku ni sgt senang aku nak access.. aku perasan, kalau x tfr semua duit, end up by end of the month... sure x cukup duit... maka... mengendeng duit suami tersayang la... heheheheh.... 

OT ada... tp la ni aku dah pasrah.. x mau mengharap OT gara2 OT X masuk... sgt sakit ati bila dgr ada mulut2 berkata... 'You cannot count OT as your income..' 
Abis, kalau portion gaji aku dah aku gunakan utk cover OT taska semasa hari aku buat OT.. duit gaji aku dah luak banyak la... lg hampa bila... tarikh yg OT kena masuk ku.. cek2 acc.. x masuk... muka rasa dah ijau... hati nak wat kerja pun dah xde... 

tp la ni, aku dah mula meng'chanel kan duit2 aku... main kutu sana sket, sini sket... at least aku xde la belanja merepek2... asyik nak mkn Tutti Fruitti je... (abis... dah sebelah opis... x boleh tahan lah!) x mau dah beli pelik2,,,